Ontstaan van het Beemster Zeepfabriekje

Oma maakte altijd zepen in de achtertuin, ik keek daar met veel bewondering naar. Ze zei: 'Ik gooi niks weg, ik gebruik alle oliën en vetten en daar maak ik de lekkerste zepen van'. Ik vroeg me af hoe dat kon. Ik begreep dat als je olie, as en water mengt, je een compleet nieuw product krijgt, namelijk Zeep! Het ruikt niet meer naar de oorspronkelijke ingrediënten, maar is een heerlijk product geworden. Vandaar deze fascinatie voor zeep. 

In 2012, een paar jaar na de verhuizing van Amsterdam naar de Beemster, was het zover. De zepen die we altijd maakten voor onszelf, gaven we aan de buurvrouw cadeau. De buurvrouw was verrukt! 'Dat moeten wij verkopen! Het is zo lekker!' Ik dacht: 'Ah ja, dat is een grap'. Maar van het een van kwam en ander, en toen was het zover, het Beemster Zeepfabriekje was een feit! Naast onze tuinderij zonder bestrijdingsmiddelen maken wij deze zepen en producten met de allerbeste ingrediënten en geurstoffen die komen uit Grasse, de geurhoofdstad van Frankrijk. 

Vanwege onze passie voor duurzame en biologische Fair Trade producten maken we onze zepen en andere producten met zorg voor mens en milieu. Geen slavernij, geen kinderarbeid, eerlijke handel, geen bespoten producten, geen gif, en geen narigheid. NIet getest op dieren, wel op onszelf. Puur natuur voor zover het kan. Onze zepen zijn misschien niet de mooiste, maar wel de beste!

Naast het uitgebreide assortiment op de webshop kan je onze producten ook fysiek voelen, ruiken en kopen bij de volgende verkooppunten.


 

 

 

 

 

foto: Wim Egas

 

 

© 2020 - 2022 Beemster Zeepfabriekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel